Kennisdag 2024: Voeding ontmoet massage

Anne-Marijke Ambergen

Inhoud

Er wordt tegenwoordig heel wat geschreven over voeding en menig gesprek gaat over voeding. Daar blijft de massagetafel niet in achter. Juist in deze setting zijn cliënten geneigd te vertellen wat hen bezighoudt. En voeding is zo’n onderwerp. We willen weten of een nieuw voedingsadvies werkt, weten wat het doet en het liefst horen dat we hier de heilige graal te pakken hebben. Wat doe je als jij in een dergelijk gesprek terechtkomt? Wat wil je wel bespreken en wat juist niet? Hoe scheid je de zin van de onzin en waar leg je de grens om ergens over in discussie te gaan? Of juist andersom, wanneer trek jij aan de bel als je merkt dat een cliënt er ongezond uitziet en je een minder goed voedingspatroon vermoedt? In deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over hoe jij hiermee omgaat of kunt omgaan.

Over de spreker

Anne-Marijke Ambergen, sportdiëtist, IOC gediplomeerd, SCAS gecertificeerd, ISAK level II antropometrist.

Na haar studie Voeding en Diëtetiek in Groningen en een deeltijd HEAO-communicatie studie in Utrecht en Eindhoven, werkte Anne-Marijke 9 jaar bij een levensmiddelenfabrikant (dieetvoeding en sportvoeding). In die periode specialiseerde zij zich in sportvoeding middels de Post HBO Sportdiëtetiek. Na een jaar werken bij de dameswielerploeg “Vrienden van het Platteland” startte zij haar verdiepende studie middels het IOC Diploma in Sports Nutrition. In 2008 behaalde zij hiervoor haar diploma.

Inmiddels gestart als docent bij de HvA breidde zij haar werkzaamheden uit naar NOCNSF. Zij begeleidde Olympische roeiers naar Londen en de inmiddels bij DSB fietsende dames en enkele paralympische wielrenners. Ze voorzag de Nederlandse waterpolodames en softbaldames en de zwemmers uit Amsterdam van voedingsadviezen. Inmiddels geeft zij zelf de POST HBO Sportdiëtetiek aan de HvA, werkt voor Topsport Amsterdam met talentsporters en Olympische atleten en werkt voor NOCNSF aan de e-learning voeding.