Steeds meer consumenten kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Als masseur kun je je hierin onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Zo speel je in op deze groeiende behoefte vanuit de markt. Ben jij voorbereid op de wensen vanuit jouw cliënten? Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we in diverse artikelen een plant centraal en lichten we de herkomst en werking van het betreffende natuurwonder uit.
Vaak wordt de roos geassocieerd met het woord ‘liefde’. De bron daarvoor ligt in de Oud Griekse tijd. De roos was toen een attribuut van Aphrodite, de dochter van de oppergod Zeus. De roos mag dan omhangen zijn met verhalen, anekdotes en symbolen, ze werd ook om heel praktische redenen gekweekt. In de middeleeuwen werden rozen voor medicinale doeleinden gekweekt en gebruikt tegen uiteenlopende kwalen als slapeloosheid, hoofd-, oor- en kiespijn en inwendige bloedingen. Van al die toepassingen zijn er in onze tijd met name twee overgebleven: rozenbottelolie voor de huid en de geurende etherische olie uit de rozenbloemblaadjes in diverse toepassingen.
Vanwege de kalmerende effecten en aangename geur is rozenolie een populair onderdeel van aromatherapie-massage. Tegenwoordig bestaan er ontelbare variëteiten en geuren, ongeveer 150 soorten, waarvan bijna twee derde uit Azië komt.
Rosa Mosqueta houdt het evenwicht tussen zachtheid en robuustheid, veeleisendheid en flexibiliteit. De lichtgeel tot oranjerood gekleurde rozenbottelpitolie (ook wilde-rozenolie genoemd) is rijk aan linolzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur. Deze kostbare plantenolie doet de huid fluweelzacht aanvoelen en wordt vooral gebruikt voor de verzorging van de droge en schilferige huid.
Wilde rozen wordt als werkzame stof gebruikt in deze Weleda-olie:
Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie
Adviseer je cliënten ook Wilde Rozen Harmoniserende Douchecrème of Wilde Rozen Crèmebad om de huid te helpen bij het versterken van haar natuurlijke barrièrefunctie.