Artikelen

Voorkom meerkosten: 4 tips voor goede afspraken met je boekhouder of accountant

E-learning Sport & Voeding

Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals verschillende informatiematerialen en praktische tools aan. Ook op het gebied van Sport & Voeding. Er is nu een E-learning beschikbaar die wetenschappelijke informatie biedt over voeding voor, tijdens en na sport.

Chemodis: al ruim zeventig jaar een oer-Hollands bedrijf

Chemodol is de meest gebruikte massageolie in massage- en fysiotherapiepraktijken. Het wordt vervaardigd door het Nederlandse bedrijf Chemodis, dat al vanaf 1947 hoogwaardige massagemiddelen produceert.

Massage van mensen die COVID-19 hebben gehad

Vermoeidheid, kortademigheid, conditieverlies en stemproblemen. Dit zijn enkele van de klachten die mensen kunnen overhouden na COVID-19. Een deel van de patiënten houdt nog maanden na de infectie last. Er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs voor de optimale nazorg voor ex-coronapatiënten. Toch kunnen ook sportmasseurs een rol spelen in de behandeling van cliënten die COVID-19 gehad hebben, zegt Tessa Backhuijs.

Webinar: masseren van mensen die Corona hebben gehad

Tijdens een ziekteperiode ten gevolge van het SARS-CoV-2 infectie (COVID-19 ) kunnen er milde, maar ook zeer ernstige klachten ontstaan. Het natuurlijk herstel van COVID-19 zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen, waarbij het beloop nog niet voorspelbaar is. Ook is er op dit moment nog zeer weinig bekend over de langetermijnklachten bij overlevenden.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV is een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. In dit artikel leggen we uit wat een AOV inhoudt en hoe deze verzekering relevant is voor jou als ondernemende masseur.

Casus: polsklacht

Polsklachten komen frequent voor bij masseurs en verdienen serieuze aandacht, daar deze klachten regelmatig het gevolg zijn van ‘techniekfouten’ waardoor de pols onnodig zwaar wordt belast. In dit artikel wordt de klacht geanalyseerd en gedifferentieerd volgens het proces van klinisch redeneren door toepassen van differentiaal diagnostiek.

Online sessies over het optimaliseren van mentale gezondheid in het voetbal

Projectadministratie

Een projectadministratie, dat is iets voor grote organisaties of op z’n minst serieuze MKB-organisaties, toch? En al zeker niet iets voor een Zelfstandige Zonder Personeel. Een mening die veel ZZP’ers lijkt te zijn toegedaan, maar die steeds vaker een fabeltje blijkt. Juist als zelfstandige is het heel handig om gebruik te maken van software voor projectadministratie, bij voorkeur in de cloud. Software die werkt als je persoonlijke assistent, om zaken in de gaten te houden en overzichten te creëren die je in de toekomst helpen betere keuzes te maken. Goede projectadministratie helpt je als ZZP’er kosten te koppelen aan een specifiek project en een overzicht van de gemaakte ritten daarvoor op te stellen. In algemene zin maak je het jezelf gemakkelijker om budgetten vast te stellen, bestedingen bij te houden en netjes te voldoen aan alle richtlijnen van het urencriterium.

Hoe start je een praktijk?

4 jaar geleden rondde Javier Sarmiento zijn opleiding tot sportmasseur af bij Medi Sport in Born. Nu ontvangt hij op een dag –naast zijn fulltime baan als IT’er bij Trevianum Scholengroep in Sittard– regelmatig klanten in zijn eigen praktijk en is hij de vaste masseur van de Amerikaanse veldritploeg. De sleutel tot succes? Zijn ervaring als ziekenverzorgende en sporter, doorzettingsvermogen en vooral passie.

Webinars Het Fitte Brein

Middels online webinars houdt Het Fitte Brein u op de hoogte van allerlei thema’s die van invloed zijn op (de werking van) het brein. Naast de theateredities zendt Fitte Brein ook online webinars uit. Dit om specifiek in te gaan op verschillende soorten thema’s die inspelen op het Fitte Brein. Denk daarbij aan thema’s als stress, slapen en prikkels. Voor, tijdens en na het webinar is er de gelegenheid om interactie aan te gaan met de spreker(s), door bijvoorbeeld het stellen van vragen of het beantwoorden van polls. Net als bij de theatereditie zal het online webinar wetenschappelijk van aard zijn en daarnaast ook voorbeelden en tips bevatten die u kunt gebruiken in de praktijk.

Hoe herken je een hersenschudding en wat doe je dan?

Weet jij als sport(zorg)masseur wat je moet doen bij deze blessure?

Veelvoorkomende lichamelijke klachten bij masseurs

Stijve spieren, last van je rug, een blessure voorkomen. Allemaal goede redenen om eens naar de masseur te gaan. De masseur helpt andere mensen gezond te blijven. Maar wat als de masseur zelf geblesseerd is?Met name rug-, pols- en duimklachten komen regelmatig voor bij masseurs, als een direct gevolg van het masseren. Wij zetten de meest voorkomende blessures en wat je eraan kan doen op een rij.

Autisme in de behandelkamer

Wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft uitgewezen dat mensen met autisme vaak moeite hebben om toegang te krijgen tot de zorg en regelmatig niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dit geldt met name voor vrouwen met autisme. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de VU in samenwerking met ZonMw een flyer gemaakt voor artsen, fysiotherapeuten en andere behandelaars. In de flyer wordt uitgelegd waar je als behandelaar rekening mee kunt houden wanneer je te maken krijgt met een cliënt met autisme. Ook als masseur is het handig om van deze informatie op de hoogte te zijn. Wilma van Galen, coördinator bij het Regionaal Intersectoraal Autisme Netwerk (RIAN) Zuid-Holland Noord en Midden-Holland, vertelt meer over autisme in de behandelkamer en hoe je daar als zorgverlener mee om kunt gaan.

Cupping zorgt voor ontspanningen genezing

Als zesjarig jongetje leerde hij de kneepjes van het vak. Van zijn grootmoeder. Net als zijn oma had hij – als enige uit een gezin van acht kinderen – grote liefde voor massage en cupping. “Ik had een heel lieve oma. Ze was een goede medicijnvrouw. Ze had geen kennis van anatomie, maar deed alles op gevoel en ervaring. Ze heeft me de beginselen geleerd”, vertelt Mehdi Tajeddin (52).Nadat hij Iran had verlaten om in Japan zijn interesse in de oosterse geneeswijzen te volgen, zou na vijf jaar zijn volgende